steen zwaar pas omweg licht donker bewegen op weg

Iedereen krijgt in het leven te maken met veranderingen, pijn en verlies. Het is niet altijd gemakkelijk om aan de nieuwe situatie of levensfase vorm te geven. Als je iets verloren hebt wat eerder bij je bestaan hoorde zijn er emoties en gevoelens.  Soms voel je niet meer wat wel goed voor je is en wat niet. Je leeft vooral op basis van je wilskracht en je verstand. Of je vindt het moeilijk je gevoelsleven te begrenzen en wordt overspoeld door wat er allemaal gebeurt.

Duurt dat langere tijd, dan kun je daar last van krijgen. Je krijgt mentale klachten, je voelt je kwetsbaar. Je lichaam gaat protesteren. Of de mensen om je heen.

Haptotherapie kan je helpen om de balans tussen voelen en denken te herstellen en maakt je bewust van je gevoel en hoe je daar verbaal en non-verbaal over communiceert. Ik werk vanuit het principe dat je lichaam-verstand-gevoel met elkaar samenhangen. Veel problemen ontstaan doordat de balans tussen deze elementen niet overeenkomt met iemands ware aard. Mensen zijn niet helemaal zichzelf als zij gevoelens niet herkennen of grotendeels op wilskracht handelen. Haptotherapie helpt mensen weer thuiskomen in zichzelf.

Ik leer mijn cliënt te begrijpen dat het passend is dat gevoelens en emoties er zijn en dat dit gepaard kan gaan met een worsteling. Ik ben er van overtuigd dat iedereen genoeg in huis heeft om succesvol met stress, problemen en fysiek ongemakken om kan gaan. Het zijn vaak ervaringen van vroeger waarin je iets tekort bent gekomen die blokkeren of stagneren. Haptotherapie heeft als doel om bewust te worden van deze tekorten en ze zelf te leren aanvullen.

Met interactieve oefeningen en aandachtige aanraking ga je luisteren naar wat je gevoel te vertellen heeft. Je leert jezelf kennen door je lichaamstaal te verstaan. Ik maak je bewust van je lichamelijke impulsen en lichaamshouding. Hoe je je gedraagt in het contact met mij verschilt namelijk niet veel van je contact met andere mensen. Samen maken we de vertaling van hoe je doet naar wie je bent. Problemen worden draaglijker of verdwijnen als jij trouw blijft aan wie je bent.

Deze bewustwording helpt je om:

1. jezelf te zijn bij anderen
2. voor jezelf op te komen
3. beter voor jezelf te zorgen
4. keuzes te maken die je goed doen
5. duidelijker te communiceren
6. intimiteit in vrijheid te ervaren
7. rust in jezelf te voelen
8. plezier te hebben met anderen
9. luchtiger in het leven te staan

Geen reacties meer mogelijk.